Email ons
Bel ons 0031 (0)183 699 688

MVO / Milieubewust

Met duurzaamheid bedoelen we de schaarste van hulpbronnen waarmee onze welvaart wordt voortgebracht, zowel nu als in de toekomst. De oppervlakte van de aarde is eindig. Grondstoffen kunnen op raken en de opnamecapaciteit van de atmosfeer en onze natuurlijke omgeving, kent haar grenzen.

Daarom wil RCM products met haar bedrijfsvoering bijdragen aan duurzaamheid. Één van onze taken is om ferro’s en non-ferro’s geschikt te maken als grondstof voor smelterijen, hiermee wordt getracht te voorkomen dat deze grondstoffen door delving opraken. Tevens vinden wij het van belang om de opname capaciteit van de atmosfeer zo goed als mogelijk te ontzien. Duurzaam ondernemen is onze invalshoek bij alle bedrijfsbeslissingen, zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Dit gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet ons verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie. Duurzaam Ondernemen wordt ook wel aangeduid met de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

RCM products heeft gekeken naar de mogelijkheden om onze visie te laten toetsen en heeft gekozen voor VIHB met het oog op de MVO-prestatieladder. Deze te certificeren norm sluit het beste aan bij de niet te certificeren internationale norm ISO26000. Sinds Januari 2018 zijn wij hiervoor officieel gecertificeerd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn